Portretten voor Zonnestraal

Een van  de leukste projecten die ik gedaan heb, is wel het project Zonnestraal.

18 kunstenaars, waaronder ik zelf, exposeren in juli en augustus het Dresselhuys Paviljoen van voormalige Sanatorium Zonnestraal in Hilversum .

Van de deelnemende kunstenaars heb ik portretten gemaakt in de kloostertuin van het Brinkhuis met als achtergrond een donkergrijs zwarte lijstenen wand. Assistentie kreeg ik van Bettie Bruin en van Tettie de Vries voor de belichting en om de dames kunstenaars een beetje “losser” te krijgen. Het is best confronterend om een portret te laten maken, zelfs voor kunstenaars.

Ik maakte een aantal formele headshots, en zij aanzochten, waarna ze helemaal “los” konden gaan met een ongewone pose.  Amanda ging bijvoorbeeld achterover leunen, Kirsten keek heel verbaasd, bracht Antoinetty een houten beeld mee, Bettie een kip en hield Ank het bij het wijzen met haar vinger.

 

[

De portretten werden bewerkt door de leerlingen van het Erfgooiers College in Huizen olv docent Marco Gordijn. Tijdens een les die ik mocht bijwonen zag ik de vorderingen van de bewerkingen in Photoshop. De leerlingen lieten zich inspireren door de aard van de kunst die de kunstenaars gemaakt. Dat is vooral goed te zien op het portret van Lilian. Zij maakt beelden en haar foto is bewerkt met standbeelden van Paaseiland.

De portretten zijn afgedrukt bij de HEMA op een zeildoek van 1×1.5 m en hangt bij de ingang van het Dresselhuys Paviljoen.

[foto]

Uiteindelijk heb ik ook een fotoboek gemaakt. met de het portret zoals ik hem aangeleverd heb, met aan de andere kant het door de leerlingen bewerkte portret.

 

[foto]

 

 

 

 

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s