Portretten Kunstenaars

Dat wordt spannend!!

Onlangs mocht ik een aantal kunstenaars fotograferen voor een expositie die in juli en augustus gaat plaatsvinden in Hilversum.

De portretten worden bij binnenkomst getoond op een poster, nadat ze zijn bewerkt in Photoshop door leerlingen van een middelbare school.

Een super leuke opdracht om 18 zeer verschillende vrouwen voor de lens te krijgen.

Als lokatie had ik de kloostertuin van Het Brinkhuis uitgekozen om de portretten te maken. Lekker buiten fotograferen met natuurlijk licht en om de dames zo spontaan  en naturel mogelijk te portretteren.

In de tuin is een zwarte leistenen muur die me het meest geschikt leek als achtergrond. Met de 2 assistentes Bettie en Tettie om de gezichten goed uit te lichten, de kunstenaars op hun gemak te stellen en om een beetje luchtigheid te brengen in de gezichten.

De shoot verliep vlotjes. Het weer werkte mee, en de planning van Bettie was voortreffelijk. Een voor een kwamen ze voor de camera voor het portret en voor een spontane pose met handen of met een voorwerp!

De portretten heb ik licht bewerkt in Lightroom om de gezichten van deze prachtige vrouwen iets zachter te maken.

De portretten worden nu verder bewerkt door de leerlingen van de school. Binnenkort ga ik een les bijwonen om de vorderingen te bekijken met de docent.. Heel spannend hoe het gaat worden.

kunstenaars zw:w

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s